CORTON CHARLEMAGNE GRAND CRU Domaine Rapet
Distrikt
Corton-Charlemagne. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Rapet. Læs mere om producenten
Om produktet
Corton-Charlemagne Grand Cru fra Domaine Rapet er sammensat af vine fra 4 forskellige parceller på i alt 3 ha! Størrelsen er ret imponerende for en enkelt producent! Tre af disse parceller ligger i marken 'En Charlemagne' i kommunen Pernand-Vergelesses, og... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Corton-Charlemagne. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Rapet. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Corton-Charlemagne Grand Cru fra Domaine Rapet er sammensat af vine fra 4 forskellige parceller på i alt 3 ha! Størrelsen er ret imponerende for en enkelt producent! Tre af disse parceller ligger i marken ‘En Charlemagne’ i kommunen Pernand-Vergelesses, og den sidste ligger på den nordlige grænse af marken ‘Le Charlemagne’, i nabokommunen Aloxe-Corton. Alderen for Chardonnay-vinstokkene varierer på de forskellige parceller, fra ca. 10 år og til over 50 år for de ældste. Denne diversitet giver mulighed for at lave den helt rigtige blanding, med styrken og fedmen fra de ældre vinstokke og finessen fra de yngste. Den meget kalk- og flintholdige jordbund fremhæver finessen, strukturen og mineraliteten i vinen. Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, bliver de hele druer skånsomt presset. Mosten bundfælder naturligt i 24 timer under kølige forhold og overføres derefter til gæring på træfade af 228 l., hvoraf de 30% er nye. Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes på de samme fade på sit ‘lie (bundfald) med løbende omrøringer. Efter en sammenstikning af de forskellige fade bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes normalt 12-14 måneder efter høsten.Corton-Charlemagne vine hører til de kraftigste og mest komplekse hvidvine i Bourgogne. I dens ungdom er vinen en smule kantet og hård, men efter 5 til 10 år udvikler den en meget kompleks og aromatisk fylde med sarte nuancer af honning, brændte mandler og en mineralitet, som giver den en meget harmonisk struktur. Ved en god iltning i karaffel udvikler vinen større finesse og aroma. Serveres til retter som hummer, jomfruhummerhaler, sarte fiskeretter, foie gras, kalvebrisler, fjerkræ i morkelsauce…