CONTEISA, Barolo DOP, GAJA
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til en tvist (løst i 1275!) mellem kommunerne Barolo og La Morra om tilhørsforholdet til disse kommuner. Den sydvendte parcel Conteisa ligger i en højde af ca. 300-380 m.o.h., på en ler- og kalkholdig jord af mergel, blandet med en del sand. Vinstokkene er i gennemsnit ca. 60 år gamle. Alt dette giver fremragende produktionsbetingelser for Nebbiolo.
Gæringen foretages i ståltanke og efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i normalt 30 måneder på træ. Som regel foregår de første 18-24 mdr. på små fade (225 l.) og derefter i 12 mdr. på store klassiske træfade (”botti”), men opskriften kan variere efter årgang.
I Conteisa finder man alle dyder for Cerquios specielle ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. I den intense og sødmefulde duft finder man nuancer af blommer, solbær, lakrids, tjære og krydderier. I smagen er vinen ligeledes meget sammensat med en god balance mellem styrke og finesse.
Det er en vin, som fortjener en iltning på karaffel, og her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Conteisa Barolo vil egne sig fint til fuglevildt, til rådyr, til lammekød eller til en god ret med oksekød.