CONTEISA Barolo DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06008811535

EAN Nr INGEN

Druer 100% Nebbiolo

Lagring I alt 30 mdr. Først på barriques og derefter på større fade.

Respekt Ja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til en tvist (løst i 1275!) mellem kommunerne Barolo og La Morra om tilhørsforholdet til disse kommuner. Den sydvendte parcel Conteisa ligger i en højde af ca. 300-380 m.o.h., på en ler- og kalkholdig jord af mergel, blandet med en del sand. Vinstokkene er i gennemsnit ca. 65 år gamle. Alt dette giver fremragende produktionsbetingelser for Nebbiolo.

Skråningen hvor vinmarken Cerquio ligger bliver ofte ramt af hagl, men ikke i 2015, hvor man i øvrigt fik perfekte vækst og modningsbetingelser for en stor årgang: Sne om vinteren, regn om foråret og masse af sol i løbet af sommeren. Lidt regn i slutningen af august og primo september tilførte præcis den friskhed og syre, som druerne havde brug for. Gæringen foregik i ståltanke og efter en malolaktisk gæring blev vinen modnet i 24 måneder på træ, med først 18 mdr. på små fade (225 l.) og derefter i 6 mdr. på store klassiske træfade (”botti”). Det er i alt 6 mdr. modning mindre end normalt, men i 2015 var det vigtigt at bevare den frisk og aromatisk stil, årgangen bød på.

Som altid er Conteisa mere delikat og aromatiske end GAJAs anden Barolo ”Sperss”, som ofte er dybere og mere lukket i sin ungdom. Her finder man lækre, saftige nuancer af røde bær i duften, men også aromaer af krydderurter, mynte og solbærblad. Smagen er ligeledes ret frugtrig, med rødlige nuancer af kirsebær og ribs, men også mere sødfulde og mørkere toner af blommer, brombær og en smule lakrids. Med iltning i glasset kommer der mere dybde og velour. Conteisa Barolo vil egne sig fint til fuglevildt, lam, okse eller kalv.

×