CONDRIEU LES CASSINES Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Condrieu. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Paul Jaboulets Condrieu "Les Cassines" har fået sit navn fra de små, hyggelige fiskerhuse (Cassines), som fandtes langs Rhône-floden, ved Condrieu, der tidligere fungerede som havneby. Vinen er lavet på 100% Viognier, som hentes på et par små parceller på... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Condrieu. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Paul Jaboulets Condrieu “Les Cassines” har fået sit navn fra de små, hyggelige fiskerhuse (Cassines), som fandtes langs Rhône-floden, ved Condrieu, der tidligere fungerede som havneby. Vinen er lavet på 100% Viognier, som hentes på et par små parceller på en stejl, sydvendt skråning, som er beplantet med 20-30 års vinstokke. Den dybe undergrund af granit og glimmer giver meget aromatiske, præcise og mineralske vine.
Druerne er håndplukkede og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå oxydering. Presningen foregår med hele klaser, og mosten gennemgår derefter en spontan gæring med druernes egne gærceller i en kombination af ståltanke, æggeformede betontanke og franske træfade. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes i 8 måneder “sur lie” (bundfald) på samme type beholdere som for gæringen, med løbende omrøringer.
Condrieu “Les Cassines” har en flot, blank, lysgylden farve. Duften byder på lækre nuancer af fersken, abrikos, akacieblomst samt tørrede mandler og hasselnødder. I smagen afslører vinen mere fylde og fedme med Viogniers klassiske charme og kompleksitet. Vinen har en god underliggende syre hele vejen igennem, noget som matcher de eksotiske toner ganske godt. En verden af spændstighed, koncentration og frem for alt finesse.
Server den til fisk og skaldyr, og til desserter med fx. bagte æbler eller mango.