CONDRIEU LA PETITE CÔTE Cave Yves Cuilleron

Distrikt

Condrieu. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Om produktet

Condrieu ”La Petite Côte” laves på Viognier druer, som kommer fra flere parceller på i alt 4 ha. anrettet på skråningen kaldt ”la Côte” ovenfor landsbyen Chavanay. Markerne vender mod syd og sydøst og vinstokkene på disse granitholdige parceller er... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 02716121935

EAN Nr 3512050000215

Druer 100% Viognier

Lagring 8 mdr. på 50% foudre(30 hl) + 50% barriques

Respekt Ja

Distrikt

Condrieu. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Condrieu ”La Petite Côte” laves på Viognier druer, som kommer fra flere parceller på i alt 4 ha. anrettet på skråningen kaldt ”la Côte” ovenfor landsbyen Chavanay. Markerne vender mod syd og sydøst og vinstokkene på disse granitholdige parceller er plantet mellem 1978 og 1992, med 8.000-10.000 planter/ha. De giver et begrænset høstbytte på kun ca. 20 hl./ha. For ”La Petite Côte” foretager man en alkoholiske gæring med druerne egne gærceller på to til fem år gamle barriques, efterfulgt af en spontan malolaktiske gæring og en modning ”sur lie” i 8-10 måneder på 50% store fad (”foudre” af 30 hl.) og 50% små træfade fra Bourgogne (228 l.). Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foregår umiddelbar inden aftapningen.

Det er friskheden og sprødheden som prioriteres i denne vin og den må derfor gerne drikkes i sin ungdom. I duften giver vinen meget fra sig med nuancer af kvæder, ferskner, abrikos og lindeblomst. I smagen smelter de grønne, friske, vegetale toner (lime, vildroser, viol) fint sammen med mere eksotiske og federe nuancer af modne, gule frugter. Den er klassisk for Yves Cuillerons typiske stil: spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Server den som aperitif, sammen med fisk- eller skaldyrsretter, gedeost og endda desserter som f.eks. er lavet med friske frugter.

×