COMTESSE DE LUPE BLANC Bourgogne, Lupe-Cholet

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til Comtesse de Lupé Blanc hentes på forskellige parceller på ler- og kalkholdige jordbund i den sydlige del af Bourgogne. Gæringen foregår udelukkende på ståltanke for at prioritere renheden, druesorten og frugtkarakteren. 90% af vinen er derefter modnet ”sur... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 37,50

Alkohol % 12,50

Nr 03602021521

EAN Nr 3296312113003

Druer 100% Chardonnay

Lagring 90% på ståltanke, 10% på brugte fade.

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til Comtesse de Lupé Blanc hentes på forskellige parceller på ler- og kalkholdige jordbund i den sydlige del af Bourgogne. Gæringen foregår udelukkende på ståltanke for at prioritere renheden, druesorten og frugtkarakteren. 90% af vinen er derefter modnet ”sur lie” på samme type ståltanke, mens 10% af vinen får et kort ophold på brugte træfade, noget som tilfører en smule mere struktur og kompleksitet.

Vinen har en let, gylden farve. Duften er frisk, sprød med den klassiske “smøragtige” og fede Chardonnay-bouquet, men også nuancer af citrusfrugter, hvide ferskner og grønne æbler. I smagen er den let og ren først, men udvikler hurtigt i glasset en meget fyldig smag med en god balance mellem styrke og finesse. Vinen har en lang og meget charmerende eftersmag med sarte mineralske toner.

Comtesse de Lupé Chardonnay er glimrende som gennemgående hvidvin til en reception eller en buffet med salater eller små retter med fisk og skaldyr. Det er også en vin, der fortjener at blive serveret til f.eks. fiske- og skaldyrsretter, især serveret med ikke for kraftige saucer.

×