COMTE DE LUPE ROUGE Bourgogne, Lupe-Cholet

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Bourgogne Comte de Lupé er Lupé-Cholets "visitkort" og er opkaldt efter en af Lupé-Cholet familiens forfædre – Comte Mayol de Lupé, som i det 10. århundrede var abbed i det magtfulde Cluny-kloster. Han blev bl.a. kendt, fordi han afslog opfordringen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 37,50

Alkohol % 13,00

Nr 03602011821

EAN Nr 3296312210009

Druer 100% Pinot Noir

Lagring Ståltanke/franske træfade (228 l.)

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bourgogne Comte de Lupé er Lupé-Cholets “visitkort” og er opkaldt efter en af Lupé-Cholet familiens forfædre – Comte Mayol de Lupé, som i det 10. århundrede var abbed i det magtfulde Cluny-kloster. Han blev bl.a. kendt, fordi han afslog opfordringen til at blive pave. En af hemmelighederne bag denne vins struktur og harmoni er bl.a., at ca. 50% af druerne kommer fra en af Lupé-Cholets faste drueleverandører i Morey-Saint-Denis og resten fra Côte-de-Nuits, Côte-de-Beaune og Côte Chalonnaise. Det forklarer vinens komplekse og krydrede karakter – især i duften.

Comte de Lupé Bourgogne Rouge er vinificeret på rustfrie ståltanke, dog er en lille del af vinen modnet på træfade af 228 l. Dette sammen med en kraftig sortering af druerne, hvor kun de optimale modne druer bruges, gør, at vinen allerede er meget spændende at nyde i sin ungdom. Den karakteristiske bløde Pinot Noir bouquet, den intense frugt og fine karakter af røde og mørke bær (bl.a. jordbær og solbær) gør Comte de Lupé til en meget harmonisk og charmerende vin. Eftersmagen er lang, og man fornemmer, at vinen har et godt modningspotentiale.

Vinen er velegnet til ikke for kraftige kødretter samt til hvidskimmeloste. Serveringstemperatur: ca. 16°. Brug store glas da Comte de Lupé derved bedre udvikler sin aroma og smag.

×