COLUMBIA CREST GOLD Limited Release, Columbia Crest

Distrikt

Columbia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Om produktet

Hver år udvælger kælderteamet på Columbia Crest druer fra de bedste parceller på ejendommen til at lave nogle få fade ”GOLD Limited Release”, som skal udtrykke det bedste, man kan opnå i Columbia Valley. Fx er årgang 2018 lavet på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land USA

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 05582511935

EAN Nr 0088586006258

Druer 64% Cabernet Franc 3% Cabernet Sauvignon 1% Diverse 30% Merlot 2% Petite Sirah

Lagring 7 mdr. på franske og amerikanske træfade (60% nye)

Distrikt

Columbia Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Columbia Crest. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hver år udvælger kælderteamet på Columbia Crest druer fra de bedste parceller på ejendommen til at lave nogle få fade ”GOLD Limited Release”, som skal udtrykke det bedste, man kan opnå i Columbia Valley. Fx er årgang 2018 lavet på Cabernet Franc (64%), Cabernet Sauvignon og Merlot m.fl., som hovedsageligt hentes på parceller i Horse Heaven Hills og Wahluke Slope i Columbia Valley, men blandingen kan ændre sig fra årgang til årgang. Det er et ret tørt område, hvor man er nødt til at anvende drypvanding. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypvanding giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.

Efter en manuel plukning af klaserne bliver druerne hurtigt transporteret til kælderen i små kasser for at undgå masning af druerne. Druerne afstilkes, mases skånsomt og gæres derefter i ståltanke, inden bærmen presses fra. Vinene fra de forskellige druesorter bliver derefter sammenstukket og overføres til både franske og amerikanske træfade (60% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og bliver modnet i 7 måneder (2018).

GOLD Limited Release har en dyb, mørk, rubinrød farve. Duften er ret åben, med aromatiske, friske nuancer af røde bær – hindbær, kirsebær – men også hybenblomst. I munden virker vinen mørkere, med toner af mørk chokolade, engelsk lakrids og skovbund. Den slutter med en lang, delikat eftersmag, nærmest frisk i stilen. En meget sammensat og charmerende vin – sjælden for en Cabernet Franc-baseret vin! Brug den til lam, kalv, okse, fuglevildt og råvildt. Perfekt til grill.

×