CLOS MIREILLE BLANC Cotes de Provence, Domaines Ott

Distrikt

Cotes de Provence. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Om produktet

Clos Mireille ligger i den sydlige del af Var-departementet, tæt ved Middelhavet. Undergrunden af skiffer og ler - som tilbageholder varmen - og indflydelsen fra det nærliggende hav, giver en ganske særlig ”terroir”. Udtrykket ”Blanc de Blanc” bruges, når en... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01120021935

EAN Nr 3383690020013

Druer 30% Rolle (Vermentino) 70% Sémillon

Lagring Ståltanke

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Cotes de Provence. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Clos Mireille ligger i den sydlige del af Var-departementet, tæt ved Middelhavet. Undergrunden af skiffer og ler – som tilbageholder varmen – og indflydelsen fra det nærliggende hav, giver en ganske særlig ”terroir”. Udtrykket ”Blanc de Blanc” bruges, når en hvidvin laves på hvide druer, noget som ofte giver mere delikate og frugtrige vine. På Clos Mireilles bruger man druesorterne Sémillon (70%) og Rolle til hvidvinen.

Clos Mireille Blanc de Blancs er en meget kompleks hvidvin, som både i duften og i smagen byder på et væld af nuancer: Vilde blomster, hvide ferskner, kirsebærsten, mandler, citrusskal, anis og krydderier. Det er en tør og elegant vin, men samtidig ren, sprød, med eksotiske toner af citrusfrugter og honning i eftersmagen. Den matcher f.eks. østers, stegt fisk, fisk- eller skaldyrssuppe, og fjerkræ i hvid sauce. Den egner sig også fint som aperitif.

×