CLOS DE VOUGEOT GRAND CRU Les Parcellaires de Saulx
Distrikt
Clos de Vougeot. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Om produktet
Les Parcellaires de Saulx henter druerne til denne vin i den del af Clos de Vougeot, som ligger øverst og skråner mod sydøst. Her hviler et tyndt lag af stenholdig jord med en smule kalk og en overvægt af brunt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Clos de Vougeot. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Les Parcellaires de Saulx henter druerne til denne vin i den del af Clos de Vougeot, som ligger øverst og skråner mod sydøst. Her hviler et tyndt lag af stenholdig jord med en smule kalk og en overvægt af brunt ler, på en dyb undergrund af ren kalkklippe. Vinene herfra viser som regel en optimal harmoni mellem styrke og finesse.
Pinot Noir-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen vinificeres. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store, opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 15-18 måneder på ét år gamle træfade (228 l.).
Vinen har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. I duften byder vinen på aromatiske og komplekse nuancer af kirsebær, brombær og blåbær, men også mere eksotiske toner af muskat og røg. Smagen er meget dyb og karakterfuld, med mineralske toner og et indtagende, delikat og frugtigt ”touch” i eftersmagen.
Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Prøv den også til gode rødskimmeloste.