CLOS DE VOUGEOT GRAND CRU Lupe-Cholet

Distrikt

Clos de Vougeot. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne Clos de Vougeot høstes på en lille parcel som Lupé-Cholet/Bichot ejer midt i denne berømte Grand Cru-mark. Efter plukningen i små kasser af 12 kg., bliver de kørt til Clos de Lupé, hvor vinificeringen og modningen foregår.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03906911535

EAN Nr

Druer 100% Pinot Noir

Lagring

Distrikt

Clos de Vougeot. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne Clos de Vougeot høstes på en lille parcel som Lupé-Cholet/Bichot ejer midt i denne berømte Grand Cru-mark. Efter plukningen i små kasser af 12 kg., bliver de kørt til Clos de Lupé, hvor vinificeringen og modningen foregår. Ved ankomsten til kælderen bliver klaserne yderligere selekteret på et sorteringsbord og – alt efter årgangen – bliver 85-100% af druerne afstilket. Selve gæringen er klassisk efter Bourgogne-skik, nemlig i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter presning og en naturlig bundfældning modnes vinen i 18-20 måneder på 228 l. fade (50-80% nye) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges. Aftapning foregår uden klaring og efter en meget let filtrering.

Clos de Vougeot fra Lupé-Cholet har en flot, intens rubinrød farve og en meget kompleks og sammensat duft, som også varsler en meget delikat stil. Smagen er meget sammensat, med god frugtkoncentration og nuancer af sorte kirsebær, mandler og mørke krydderier, men også stor finesse og harmoni. En klassisk Clos de Vougeot, som både viser styrke og charme. Den fortjener helt klart store Bourgogneglas og gerne lidt iltning inden servering. Server den til lam, rådyr, kalvefilet eller til kraftige oste.

×