CLOS DE LUPE Bourgogne, Domaine Lupe-Cholet

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Clos de Lupé. Læs mere om producenten

Om produktet

Clos de Lupé vinens karakter er typisk for Nuits-St.-Georges omend måske lidt kraftigere. Det skyldes bl.a. den høje alder på ejendommens vinstokke (over 40 år i gennemsnittet) på de 2,5 ha. vinmarker bag ved slottet. Vinen nyder særlig stor opmærksomhed... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03601611735

EAN Nr 3296312109747

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 16 mnd. på barriques (228 l., 20-40% nye).

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Clos de Lupé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Clos de Lupé vinens karakter er typisk for Nuits-St.-Georges omend måske lidt kraftigere. Det skyldes bl.a. den høje alder på ejendommens vinstokke (over 40 år i gennemsnittet) på de 2,5 ha. vinmarker bag ved slottet. Vinen nyder særlig stor opmærksomhed under høsten og vinificeringen og behandles som en stor vin. Man plukker fx druerne manuelt og kan således foretage en kritisk sortering af druerne. Gæringen foregår på slottets klassiske store, åbne trækar med indbygget temperaturkontrol, hvor to daglige omrøringer foregår. Efter presningen og en naturlig bundfældning overføres vinen i små træfade (228 l.) i egne kældre, hvor den modner i 16 mdr. Aftapningen foretages uden klaring eller filtrering.

Som for mange Côtes-de-Nuits vine, er Clos de Lupés farve i nogle årgange en smule lys, men det skal man ikke lade sig narre af. Duften er meget intens og udvikler sig endnu mere efter et par minutter i glasset. Vinen har en flot struktur og dybde med slottets klassiske Nuits-St.-Georges karakter med nuancer af kirsebærsten, marcipan, vanille og sort peber. Det er en meget helstøbt vin, som samtidig er meget charmerende. Udviklingen runder den yderligere af. Prøv den f.eks. til kødretter med vildt eller lam eller til and med rødvinssauce eller til ikke alt for kraftige oste.

×