CINSAULT GROENEKLOOF Darling Hills, Neil Ellis
Distrikt
Groenekloof. Læs mere om distriktet
Producent
Neil Ellis. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinen er lavet på 100% Cinsaut, som er dyrket i Darling Hills (Groenekloof), hvor jordbunden af smuldrende granit og sand giver perfekte forhold til f.eks. Shiraz og Cinsaut. Neil Ellis' parceller her vender mod sydvest, noget som sikrer god kølighed... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Groenekloof. Læs mere om distriktet
Producent
Neil Ellis. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinen er lavet på 100% Cinsaut, som er dyrket i Darling Hills (Groenekloof), hvor jordbunden af smuldrende granit og sand giver perfekte forhold til f.eks. Shiraz og Cinsaut. Neil Ellis’ parceller her vender mod sydvest, noget som sikrer god kølighed om natten, og vinstokkene er dyrket som bush-vine i en højde af ca. 300 m.o.h. Alt dette giver vine med god aroma og finesse. Vinificeringen er klassisk med en gæring på ståltanke, en skånsom presning og en malolaktisk gæring samt modning på træfade. Vinen er modnet 16 måneder på franske egefade af 500 l., hvoraf de 20% er nye, 20% et år gamle og resten 2 år gamle. Vinen har en meget intens, rubinrød farve. I duften er vinen meget aromatisk og sprød, med toner af røde bær og let krydrede nuancer. I smagen er vinen stadig en smule præget af træet i sin ungdom, med toner af vanilje og ristede mandler, men ret hurtigt udvikler den sødmefulde frugttoner og god velour. På trods af fylden er vinen også ganske charmerende med tørhed, finesse og bid i eftersmagen. Man fornemmer en god tannin, som giver vinen et godt gemmepotentiale.Servér den sammen med grillet kød, sammenkogte retter med and, lam eller okse, men også gerne sammen med vildtretter.