CINSAULT BECHTHOLD OLD VINES Mokelumne River, Birichino, Californien

Distrikt

Mokelumne River. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Bechthold, hvor druerne til denne Cinsault kommer fra, siges at være den ældste vinmark med Cinsault på jorden! Det var den lokale farmer, Joseph Spenker, som i 1886 plantede ca. 10 ha. upodede Cinsault vinstokke på en sand- og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 05532511935

Druer 100% Cinsault

Lagring 12 mdr. på træfade.

Distrikt

Mokelumne River. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Bechthold, hvor druerne til denne Cinsault kommer fra, siges at være den ældste vinmark med Cinsault på jorden! Det var den lokale farmer, Joseph Spenker, som i 1886 plantede ca. 10 ha. upodede Cinsault vinstokke på en sand- og lerholdig jordbund, som dengang ikke blev regnet for noget, men som til gengæld holdt phylloxera’en (vinlusen) langt væk. I mange årtier blev vinstokkene på marken regnet for at være af den mere beskedne sort Black Malvoisie, indtil man for nyligt påviste, at de nu ca. 133 år gamle vinstokke var ægte Cinsault fra Rhône dalen. Lidt morsomt, at man i dag kan drikke vine, som produceres af vinstokke med samme alder som ”Statue of Liberty” i New York!

Druerne fra den økologiskdyrkede Bechthold Vineyard er normalt plukket i slutningen af august, tidligt på morgen, og transporteres hurtigt til vingården. Her bliver druerne skånsomt mast, og en lille del af den farvede most sies fra for at lave husets rosé (Vin Gris). Druerne overføres til rustfrie ståltanke, hvor temperaturen stiger langsomt, og gæringen går i gang naturligt med druernes egne gærceller. Efter endt gæring og en naturlig malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 12 måneder på fad. Vinen er aftappet uden filtrering.

En meget mørk vin i farven med en åben, frugtrig, en smule krydret duft med nuancer af syltede røde og sorte bær. Smagen er meget velouragtig med fyldige toner af mørke bær (brombær, tyttebær), men samtidig med en god struktur og en mineralsk og sprød finish. Det er en meget harmonisk og vellavet vin, som sagtens kan nydes i sin ungdom.

×