CIMS DE PORRERA CLASSIC Priorat, Cims de Porrera
Distrikt
Priorat DOQ. Læs mere om distriktet
Producent
Cims de Porrera. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinen er lavet på 100% Carinyena (60-108 år gamle vinstokke) som alle kommer fra vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukkede i kurve af max. 12 kg. Carinyena er først gæret ved en temperatur på 28-30ºC og gennemgår derefter... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Priorat DOQ. Læs mere om distriktet
Producent
Cims de Porrera. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinen er lavet på 100% Carinyena (60-108 år gamle vinstokke) som alle kommer fra vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukkede i kurve af max. 12 kg. Carinyena er først gæret ved en temperatur på 28-30ºC og gennemgår derefter en macerering i ca. 20 dage med flere omrøringer. Til sidst bliver vinen modnet på sit ‘lie’ i 20-24 måneder uden omstikning i barriques af eg fra Allier (225 l., ingen nye) og derefter 6 måneder på træfade af 7.000 l. Vinen modner i 3 år på flaske inden frigivelsen.Cims de Porrera ‘Classic’ har en meget flot, intens, mørk farve, og i duften virker den først en smule lukket og tæt. Ret hurtigt kommer der dog flotte nuancer af solbær, engelsk lakrids, læder og hvid peber. Smagen er ligeledes meget kompleks med mineralske og næsten æteriske toner med krydrede nuancer. Vinen har en god tannin, og en flot vaniljekarakter afslører opholdet på træ, men hverken tannin eller trækarakter dominerer.Vinen vil uden tvivl have godt af en iltning på karaffel i ½-1 time før servering. Den vil egne sig fint sammen med vildtretter, mørkt kød f.eks. okse eller lam eller til en god spansk ost.