På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

CHIANTI CLAS. VIGNA MISCIANO Riserva, Borgo Scopeto

Distrikt

Chianti. Læs mere om distriktet

Producent

Borgo Scopeto. Læs mere om producenten

Om produktet

Riserva ”Single vineyard” Vigna Misciano er lavet på 100% Sangiovese fra slottets største vinmark, som bærer navn for en lille landsby i nærheden, der blev forladt af sine indbyggere i det 15. årh.: Misciano. Selve marken ligger i en højde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2013

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06003111335

EAN Nr 8004012000227

Druer 100% Sangiovese

Lagring 18-24 mnd. på store slavonske træfade (30 hl.) og franske tr

Scoreplads

James Suckling92
Falstaff Magazin91
Wine Spectator91
Robert Parkers The Wine Advocate90

Distrikt

Chianti. Læs mere om distriktet

Producent

Borgo Scopeto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Riserva ”Single vineyard” Vigna Misciano er lavet på 100% Sangiovese fra slottets største vinmark, som bærer navn for en lille landsby i nærheden, der blev forladt af sine indbyggere i det 15. årh.: Misciano. Selve marken ligger i en højde af 360 m. med en kalk- og sandstensholdigt undergrund, og vender mod sydvest. Første produktionsår for denne vin var 1998.

Efter overstået gæring og en spontan malolaktisk gæring på ståltank, bliver vinen modnet i 18-24 måneder på en kombination af store slavonske træfade (30 hl.) og franske fade (durmast, 500 l.), og yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

I farven er vinen dybrød og i duften kommer der først sarte aromaer af rosenblade. Ret hurtigt udvikler vinen sig i glasset, og giver mere komplekse toner af brændte mandler, kaffebønner og krydderier. I eftersmagen fornemmer man vinens velouragtig karakter, for selv om man på Borgo Scopeto siger, at vinen sagtens kan gemmes i 12-15 år, giver den allerede meget fra sig i sin ungdom. Prøv den sammen med vildtretter, and, kalvekød eller med faste oste.

×