CHENIN BLANC, SAINI Leo Steen Wines

Distrikt

Dry Creek Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Om produktet

Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 38 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 05525721835

EAN Nr 798304379341

Druer 100% Chenin Blanc

Lagring 5 mdr. 90% franske fade + æggeformede cementtank

Distrikt

Dry Creek Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 38 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde fra Sonoma Coast. Begge forhold er perfekte for produktion af hvidvine og især Chenin Blanc, som her får en ganske særlig sprødhed og charme.

Efter en skånsom masning gennemgår druerne en kort skindmaceration inden presning. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Derefter bliver 90% af vinen overført på neutrale fade af fransk egetræ, og 10% på æggeformede cementtanke. Modningen varer i 5 måneder ”on fine lees” (med bundfald) for begge vine.

Chenin Blanc Saini Vineyards, Dry Creek Valley fra Leo Steen har en blank, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man toner af citrusfrugter, jasmin, akacieblomst, kamille og timian. Smagen er sprød og tør med en god frugtkarakter og samtidig en god struktur. Den slutter med karakterer af vilde blomster.

Server den til pasta- eller risottoretter med skaldyr eller fisk, til salat eller til asiatiskprægede fjerkræsretter i hvide saucer.

×