CHENIN BLANC, SAINI Leo Steen Wines

Distrikt

Dry Creek Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Om produktet

Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 42 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 05525722335

EAN Nr 0000408169415

Druer 100% Chenin Blanc

Lagring 5 mdr. 85-90% franske fade + æggeformede cementtank

Vegansk Ja

Distrikt

Dry Creek Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Leo Steen Wines. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Efter flere års søgen for at finde vinmarker, som kunne levere kvalitets Chenin Blanc, fandt Leo Steen ca. 42 år gamle vinstokke i Dry Creek Valley (Saini Vineyards) i den nordlige del af Sonoma. Her finder man sand- og leraflejringer fra den udtørrede flod i et område, som er påvirket af kølige vinde fra Sonoma Coast. Begge forhold er perfekte for produktion af hvidvine og især Chenin Blanc, som her får en ganske særlig sprødhed og charme.

Efter en skånsom masning gennemgår druerne en kort skindmaceration inden presning. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær og efterfølges af en malolaktisk gæring. 85-90% af vinen overføres på neutrale fade af fransk egetræ, og 10-15% på æggeformede cementtanke. Modningen varer i 5 måneder ”on fine lees” (med bundfald) for begge vine. Efter en sammenstikning i ståltank, får vinen lov at hvile og bundfælde i et par uger for at sikre harmoni og bevare friskheden og aromaen. Aftapningen foretages med en ganske let filtrering og ingen tilsætning af svovl.

Vinen har en blank, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man toner af grønne pærer, hvidt peber, citronverbena og kamille. Smagen er sprød og tør med en god frugtkarakter og samtidig en god struktur og kompleksitet. Den slutter med karakterer af vilde blomster, lime og mandler og en dejlig mineralitet.

Server den til pasta- eller risottoretter med skaldyr eller fisk, til salat eller til asiatiskprægede fjerkræsretter i hvide saucer.

×