CHENIN BLANC JURASSIC PARK Santa Ynez Valley, Leo Steen Wines
Distrikt
Santa Ynez Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Leo Steen Wines. Læs mere om producenten
Om produktet
Det er undergrunden, som mest består af forsteninger, aflejringssten og sand, der har givet vinmarken dens navn: Jurassic Vineyard. De økologiskdyrkede vinstokke vokser i en højde af 300-330 m., på en blød skråning med perfekt dræning i dybden. Dette tvinger... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Santa Ynez Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Leo Steen Wines. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Det er undergrunden, som mest består af forsteninger, aflejringssten og sand, der har givet vinmarken dens navn: Jurassic Vineyard. De økologiskdyrkede vinstokke vokser i en højde af 300-330 m., på en blød skråning med perfekt dræning i dybden. Dette tvinger rødderne langt ned i jorden og giver altid meget mineralske vine med et eksotisk præg.
70% af druerne bliver presset i hele klaser, og mosten gæres i æggeformede betontanke, mens resten af druerne afstilkes og gæres med skindet i en mindre æggeformet ståltank. I begge tilfælde foregår gæringen med druernes egne gærceller. Efter en separat malolaktisk gæring af de to vine, overføres vinen fra de hele klaser til æggeformede betontanke til en modning i 11 måneder efterfulgt af en modning i 5 måneder på neutrale træfade. Vinen, der blev gæret med skindet, overføres på ståltanke, hvor den modner i 8 måneder. Efter en naturlig bundfældning (uden presning) overføres vinen til en kombination af små, neutrale træfade og små, runde stålfade. Efter sammenstikningen, aftappes og gemmes vinen i kælderen i yderligere 8 måneder, før den frigives.
Chenin Blanc, Jurassic Vineyard, viser tydeligt, at det er muligt at lave en vin på denne drue, som både har friskhed og sprødhed, men samtidig er struktureret, kødfuld og kompleks. Både i næsen og i munden finder man toner af tørrede urter, fersken, appelsin og mandler, mens mineraliteten og tørheden holder fast i en meget flot renhed og finesse.
Serveres til skaldyr eller fisk, gerne asiatiskprægede og til fjerkræsretter.