CHATEAUNEUF DU PAPE ROUGE Arioso, Clos Saouma, Lucien le Moine
Distrikt
Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet
Producent
Clos Saouma, Lucien Lemoine. Læs mere om producenten
Om produktet
Arioso er udelukkende lavet på druen Grenache Noir som kommer 100% fra Clos Saoumas parcel på 'lieu dit' Pignan. Stedet er kendt for at producere vine med stor finesse og sprødhed, derfor vinens navn 'Arioso', som betyder syngende eller luftig... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet
Producent
Clos Saouma, Lucien Lemoine. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Arioso er udelukkende lavet på druen Grenache Noir som kommer 100% fra Clos Saoumas parcel på ‘lieu dit’ Pignan. Stedet er kendt for at producere vine med stor finesse og sprødhed, derfor vinens navn ‘Arioso’, som betyder syngende eller luftig i musikkens verden! Druerne er mast uden afstilkning og efter en 11 dages koldmacerering på tank lader man den alkoholiske gæring starte naturligt, uden tilsætning af gær. Efter ca. 10 dages gæring lader man ‘vin de goutte’ løbe af sig selv og resten af masken presses skånsomt i en lodret presse. Efter presning bliver mosten fyldt direkte på fade af eg fra Jupilles-skoven i Loire og fadene bliver flyttet i et koldere sted i kælderen, så den malolaktiske gæring ikke starter for tidligt. Den må gerne starte når sommeren efter høsten kommer. Vinen får en modning på 36 måneder uden omstikning.Vinen har en meget mørk, rubinrød farve. Duften er stadig meget lukket, men med iltning i glasset fornemmer man dybe og komplekse frugtnuancer af mørke bær, lakrids og klassiske krydderier, men også mere friske toner af røde bær (ribs) til sidst. Trækarakteren kommer stadig meget frem. Smagen er stadig voldsom og upoleret, domineret af tannin, men kompleksitet og dybden er der. Vinen kræver tid!Da vinen er aftappet direkte fra fad uden klaring eller filtrering, kan den indeholde lidt bundfald og tryk, hvorfor det er vigtigt at dekantere/ilte vinen inden servering.