CHATEAUNEUF-DU-PAPE ØKO Château Maucoil, 1 stk træ

Distrikt

Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Maucoil. Læs mere om producenten

Om produktet

Châteauneuf-du-Pape Tradition er lavet på økologiskdyrkede druer fra forskellige parceller på slottet, som høstes manuelt ved optimal modning. Man gennemfører en grundig selektering både ved plukningen og ved ankomsten til kælderen. Da nogle vinstokke er over 80 år gamle er... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 150,00

Alkohol % 15,00

Nr 02736011645

EAN Nr 3544840001263

Druer 10% Cinsault 60% Grenache 15% Mourvedre 15% Syrah

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine Enthusiast92
The Wine Cellar Insider, Jeff Leve92
Vinous Antonio Galloni90
Vinum Wine Magazine (EU)15.5

Distrikt

Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Maucoil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Châteauneuf-du-Pape Tradition er lavet på økologiskdyrkede druer fra forskellige parceller på slottet, som høstes manuelt ved optimal modning. Man gennemfører en grundig selektering både ved plukningen og ved ankomsten til kælderen. Da nogle vinstokke er over 80 år gamle er høstudbyttet lavt (Ca. 25 hl./ha.). Vinen er lavet på Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Gæringen foregår separat for hver druesort og hver parcel, på åbne gæringskar. Derefter bliver vinen modnet i et år på fad.

Flot, blank, intens, rubinrød farve. I duften er vinen mere på den delikate end den kraftige side, med nuancer af sorte bær og sarte toner af hvid peber. Smagen er klassisk Châteauneuf med frugtrige toner af mørk kirsebær, blommer og engelsk lakrids og milde krydderier til sidst. Den slutter med god velour og finesse samtidigt.Vinen vil f.eks. matche grillretter med vildt, okse, lam eller svinekød men også middelhavs-inspirerede risottoer og pastaretter. Serveres ved 16-18°C.

×