CHATEAUNEUF-DU-PAPE ESPRIT, ØKO Château Maucoil
Distrikt
Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Maucoil. Læs mere om producenten
Om produktet
Châteauneuf-du-Pape ”L’Esprit de Maucoil” produceres kun i de bedste årgange, og er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Muscardin, Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Picpoul og Picardan) fra de ældste vinstokke på slottet. Ud over, at... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Châteauneuf du Pape. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Maucoil. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Châteauneuf-du-Pape ”L’Esprit de Maucoil” produceres kun i de bedste årgange, og er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Muscardin, Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Picpoul og Picardan) fra de ældste vinstokke på slottet. Ud over, at de i gennemsnit 70 år gamle planter kun giver ca, 15 hl./ha. i udbytte, gennemfører man en grundig selektering både ved håndplukningen i små kasser à 15 kg. og ved ankomsten til kælderen. Gæringen foregår på åbne gæringskar, separat for nogle af druesorterne og samlet for de druesorter med små mængder. Derefter sammenstikkes vinene og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 12-18 måneder på franske egefade (228 og 600 l.), med en kombination af nye og et år gamle fade. Kun vinene fra de bedste fade indgår i blendet for ”L’Esprit de Maucoil”.
Vinen har en meget flot, mørk, purpurrød farve. Duften afslører stor dybde og kompleksitet, med nuancer af kirsebær og syltede jordbær, med delikate, underliggende toner af egetræ, bourbonvanilje og ristet kaffe. I smagen vælter det frem med karakter af mørke frugter, men også mere delikate aromaer af provencalske krydderurter. En fantastisk harmonisk rød Châteauneuf-du-Pape med en sart balance mellem styrke, struktur, friskhed og charme. Den slutter elegant samtidig med, at man kan ane et kæmpe modningspotentiale (15 år?…).
En rødvin til de store lejligheder… Vinen vil fx matche grillretter med fuglevildt, vildt, okse, lam eller and men også til modne rødskimmeloste. Serveres ved 17-18°C.