CHATEAUMEILLANT, GAMAY, PINOT NOIR la Veillante, Domaine Laporte

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Om produktet

Som det er klassisk for rødvinene fra Châteaumeillant-appellationen, består hovedparten af blandingen for ”La Veillante” af druesorten Gamay (90%) og desuden Pinot Noir, som dyrkes på en undergrund af sand, kalk og ler. Både jordbunden og en vinificering udelukkende på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 01306112235

EAN Nr 3576940003069

Druer 90% Gamay 10% Pinot Noir

Lagring

Producent

Domaine Laporte. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Som det er klassisk for rødvinene fra Châteaumeillant-appellationen, består hovedparten af blandingen for ”La Veillante” af druesorten Gamay (90%) og desuden Pinot Noir, som dyrkes på en undergrund af sand, kalk og ler. Både jordbunden og en vinificering udelukkende på ståltanke fremmer umiddelbarheden, den aromatiske stil og elegancen i denne rødvin. Efter håndplukning og selektering gennemgår druerne en gæring på ståltank (ca. 8 dage ved 25-30°C) med to daglige sænkninger af bærmen, efterfulgt af en presning og en malolaktisk gæring. Modningen i 12 måneder foregår ligeledes på ståltank og efterfølges af en naturlig bundfældning og en let filtrering inden aftapning.

Det er umiddelbarheden og den saftige karakter, som prioriteres i denne vin. ”La Veillante” har en flot granatrød farve og en åben frugtig stil i duften, med nuancer af røde bær (kirsebær, ribs, hindbær og en smule vilde brombær) samt milde krydderier. Smagen byder på finesse og elegance, hvilket gør vinen meget charmerende og appetitvækkende.

Server den til charcuteri, varme grønsagsretter (gerne gratineret med ost), retter med lyst kød og hvidskimmeloste. Prøv den også til grillet eller stegt fisk. Nyd den mellem 13 og 15°C.

×