CHATEAU RAHOUL ROUGE Graves

Distrikt

Graves. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Rahoul. Læs mere om producenten

Om produktet

Château Rahoul Rouge laves hovedsageligt på Merlot (60-80%) samt Cabernet Sauvignon og i nogle årgange en smule Petit Verdot. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne sorteret manuelt på et vibrerende sorteringsbord, og derefter gennemgår de en kold skindmaceration i 4-5... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 01420911835

EAN Nr

Druer 38% Cabernet Sauvignon 60% Merlot 2% Petit Verdot

Lagring 12 mdr. på franske barriques (20% nye).

Respekt Ja

Scoreplads

Decanter 100 skala91
Falstaff Magazin89
James Suckling93
The Wine Cellar Insider, Jeff Leve89
Wine Enthusiast91

Distrikt

Graves. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Rahoul. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Château Rahoul Rouge laves hovedsageligt på Merlot (60-80%) samt Cabernet Sauvignon og i nogle årgange en smule Petit Verdot. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne sorteret manuelt på et vibrerende sorteringsbord, og derefter gennemgår de en kold skindmaceration i 4-5 dage inden de gæres separat efter druesort og parcel i klassiske gæringskar af træ. Den malolaktiske gæring foregår delvis på tank og på fade for de bedste parceller. Til sidst bliver vinen modnet i ca. 12 mdr. på franske barriques (20-30% nye efter årgangen).

Denne ”haute couture” behandling, som man kalder den på slottet, giver en rød Graves hvor man har fremhævet finesse og charme. Farven er dyb, rubinrød. Overvægten af Merlot giver frugtige, umiddelbare aromaer af mørke kirsebær og en meget forfriskende mineralitet, mens Cabernet Sauvignon tilfører diskrete nuancer af brombær og solbær og en fast struktur, allerede i duften. I munden er vinen meget kompleks og flot afrundet, med en meget fint integreret trækarakter. Den slutter delikat, afrundet og harmonisk med – igen – en flot mineralitet og samtidigt flotte nuancer af cedertræ og tobak. En meget vellavet, appetitgivende rødvin.

Château Rahoul egner sig fint til retter med kalv, okse eller lam, men vil også være perfekt til vildtretter.

×