CHATEAU RAHOUL BLANC Graves

Distrikt

Graves. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Rahoul. Læs mere om producenten

Om produktet

Château Rahoul Blanc er lavet på Semillon (53-70%) og Sauvignon Blanc som høstes manuelt separat for hver parcel, når druerne er optimalt modne. Druerne transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning af klaserne og presning af druerne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 01420922035

Druer 47% Sauvignon Blanc 53% Sémillon

Lagring 8-9 mdr. på barriques (15% nye)

Respekt Ja

Distrikt

Graves. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Rahoul. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Château Rahoul Blanc er lavet på Semillon (53-70%) og Sauvignon Blanc som høstes manuelt separat for hver parcel, når druerne er optimalt modne. Druerne transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning af klaserne og presning af druerne foregår under beskyttet forhold, alt dette for at undgå oxydering. Den alkoholiske gæring foregår på små barriques (15-20% nye efter årgangen) efterfulgt af en modning på de samme fade i 8-9 måneder, med vinens ”lie” (bundfald).

Denne ”haute couture” behandling, som man kalder den på slottet, giver en hvid Graves af ekstremt høj kvalitet. Overvægten af Sémillon sikrer en god fylde og en meget kødfuld karakter, mens Sauvignon Blanc tilfører stor kompleksitet i aroma og bid. Farven er lysgylden og blank. I duften finder man friske, sprøde nuancer af citrusfrugter og grønne pærer, samt diskrete toner af vanilje og mere eksotiske toner af mango til sidst. Smagen er kødfuld, en smule røget først, men udvikler sig hurtigt mod det harmoniske med en god velour til sidst. Det er en hvidvin som kan klare adskillige års modning og som er ligesom født til gastronomien.

Prøv den til grillet fisk, skaldyrsbisque eller en kraftig fiskesuppe.

×