CHATEAU HAUT-BEAUSÉJOUR Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Haut Beausejour. Læs mere om producenten

Om produktet

Druesammensætningen i vinen varierer en smule efter årgangen. 2017 er lavet på 62% Merlot og 38% Cabernet Sauvignon. Hver druesort vinificeres for sig, og gæringen foretages på åbne gærkar af træ, efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 01903011735

EAN Nr 3114080005170

Druer 38% Cabernet Sauvignon 62% Merlot

Lagring 12 mdr. på franske barriques (225 l. - 30% nye).

Scoreplads

The Wine Cellar Insider, Jeff Leve88
Vinum Wine Magazine (EU)15.5
Wine Spectator90

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Haut Beausejour. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druesammensætningen i vinen varierer en smule efter årgangen. 2017 er lavet på 62% Merlot og 38% Cabernet Sauvignon. Hver druesort vinificeres for sig, og gæringen foretages på åbne gærkar af træ, efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen modnes i 12 måneder på franske egetræsfade (hvoraf de 30% er nye) og yderligere et år på flaske.

Pga. nærheden til havet, blev St. Estèphe forskånet mod en hård frost, der satte ind i april 2017 og som ramte flere andre områder i Haut-Médoc. Derefter sikrede et tørt og varmt forår og sommer en perfekt udvikling af druerne. Merlot blev høstet fra 12. september, men en regnfuld periode senere gjorde, at modningen af Cabernet gik i stå. Druen blev først høstet i begyndelsen af oktober.

Vinen har en blank, mørkerød farve. I duften finder man nuancer af ribs, fuglekirsebær og blommer. Merlot-druen giver klassiske, frugtrige og umiddelbare nuancer i smagen, mens Cabernet Sauvignon tilfører mere velour og fylde. Man undlod Petit Verdot i årgang 2017, som havde en god friskhed og et godt bid i forvejen! En meget aromatisk og præcis vin. Vinen vil passe godt til lam, okse, fuglevildt eller til fyldige gryderetter.

×