CHATEAU HAUT-BEAUSÉJOUR Cru Bourgeois, Saint-Estèphe
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Haut Beausejour. Læs mere om producenten
Om produktet
Druesammensætningen i vinen varierer en smule efter årgangen. 2017 er lavet på 62% Merlot og 38% Cabernet Sauvignon. Hver druesort vinificeres for sig, og gæringen foretages på åbne gærkar af træ, efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau Haut Beausejour. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druesammensætningen i vinen varierer en smule efter årgangen. 2017 er lavet på 62% Merlot og 38% Cabernet Sauvignon. Hver druesort vinificeres for sig, og gæringen foretages på åbne gærkar af træ, efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen modnes i 12 måneder på franske egetræsfade (hvoraf de 30% er nye) og yderligere et år på flaske.
Pga. nærheden til havet, blev St. Estèphe forskånet mod en hård frost, der satte ind i april 2017 og som ramte flere andre områder i Haut-Médoc. Derefter sikrede et tørt og varmt forår og sommer en perfekt udvikling af druerne. Merlot blev høstet fra 12. september, men en regnfuld periode senere gjorde, at modningen af Cabernet gik i stå. Druen blev først høstet i begyndelsen af oktober.
Vinen har en blank, mørkerød farve. I duften finder man nuancer af ribs, fuglekirsebær og blommer. Merlot-druen giver klassiske, frugtrige og umiddelbare nuancer i smagen, mens Cabernet Sauvignon tilfører mere velour og fylde. Man undlod Petit Verdot i årgang 2017, som havde en god friskhed og et godt bid i forvejen! En meget aromatisk og præcis vin. Vinen vil passe godt til lam, okse, fuglevildt eller til fyldige gryderetter.