CHATEAU HAUT-BEAUSÉJOUR Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Haut Beausejour. Læs mere om producenten

Om produktet

Druesammensætningen i vinen varierer en smule efter årgangen. 2016 er lavet på 62% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon og 2% Petit Verdot. Hver druesort vinificeres for sig, og gæringen foretages på åbne gærkar af træ, efterfulgt af en malolaktisk gæring, der... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 01903011635

EAN Nr 3114080005163

Druer 36% Cabernet Sauvignon 62% Merlot 2% Petit Verdot

Lagring 12 mdr. på franske barriques (225 l. - 35% nye).

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau Haut Beausejour. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druesammensætningen i vinen varierer en smule efter årgangen. 2016 er lavet på 62% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon og 2% Petit Verdot. Hver druesort vinificeres for sig, og gæringen foretages på åbne gærkar af træ, efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen modnes i 12 måneder på franske egetræsfade (hvoraf de 35% er nye) og yderligere et år på flaske.

2016 bragte en del regn i løbet af foråret, som gav gode vandreserver til en usædvanlig tør sommer. En lang høst (20/9-18/10) ved druernes optimale modning på de forskellige parceller gav en vin med stor aroma, fylde og kompleksitet.

Vinen har en blank, mørkerød farve. I duften finder man nuancer af solbær, kirsebær og blommer. I smagen afsløres Merlot-druen tydeligt med toner af syltede frugter. Vinen byder også på diskrete nuancer af vanilje fra fadlagringen. I eftersmagen fornemmer man god tannin, som allerede er rundet af i vinens ungdom. Vinen vil passe godt til lam, okse, fuglevildt eller til fyldige gryderetter.

×