946 ROSE ØKO, Côtes de Prov. Ste-Victoire, Ch. Gassier

Distrikt

Côtes de Provence - Sainte-Victoire. Læs mere om distriktet

Producent

chateau-gassier. Læs mere om producenten

Om produktet

Det er ikke tilfældigt, at man har valgt tallet 946 til denne vin, som produceres fra druer dyrket ved foden af Montagne Sainte-Victoire. For netop i en højde af 946 m.o.h., finder man symbolet for Provence, det kors som kaldes... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01128232135

Druer 45% Grenache 10% Rolle (Vermentino) 45% Syrah

Lagring 6 mdr. delvis på cementtanke og på østrigske egefade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Côtes de Provence - Sainte-Victoire. Læs mere om distriktet

Producent

chateau-gassier. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det er ikke tilfældigt, at man har valgt tallet 946 til denne vin, som produceres fra druer dyrket ved foden af Montagne Sainte-Victoire. For netop i en højde af 946 m.o.h., finder man symbolet for Provence, det kors som kaldes Croix de Provence, rejst på toppen af det vestligste punkt på den berømte bjergkæde. Forbindelsen til dette ikoniske kors forpligter, og Château Gassier benytter derfor de bedste druer og al deres kunnen for at fange elegancen og finessen som netop kendetegner rosévine fra distriktet Sainte-Victoire i Côtes de Provence

Vinen er lavet på 45% Grenache, 45% Syrah og 10% Rolle, som alle er økologiskdyrket på Château Gassiers 40 ha. vinmarker, primært fra de vestlige og nordlige parceller. Her får vinstokkene masser af sol, men også kølighed fra bjerget og god tørring fra Mistral-vinden, noget som giver både sunde, saftige og delikate druer. Undergrunden af ler og smuldret kalk og sandsten fra de nærliggende bjerge giver desuden sprødhed og en smule mineralitet.

Druesorterne bliver høstet hver for sig ved lavere temperaturer om natten og afstilkes og presses straks efter ankomsten til kælderen. Presningen foregår ved lavt tryk og varer normalt i 2-3 timer, hvor skindet på de røde druer giver farven til mosten. Derefter hviler mosten køligt i nogle dage (5-7). Efter en sammenstikning af mosten fra de tre druesorter og en let, naturlig bundfældning, sættes gæringen i gang under kølige forhold. En del af vinen er gæret og modnet i 6 måneder på cementtanke, og resten gæres på demi-muid (600 l.) træfade fra østrigske Stockinger, i begge tilfælde med druernes naturlige gærceller. Vinen som er gæret på fad, bliver ligeledes modnet i 6 måneder på de samme fade, med en løbende omrøring hver anden uge, for at optimere fylden og kompleksiteten i vinen.

Farven er pink-rosa med et fersken-skær. Vinen er meget aromatisk i duften, med nuancer af citrusfrugter (rød grape) og små, vilde skovbær. Smagen er både sprød (god tannin!), fyldig og en smule fed, med eksotiske toner af ristede mandler, vanilje, røde bær og en lækker velouragtig og samtidig mineralsk og en smule saltet finish. Serveres til skaldyr og fisk, røget skinke, lyst kød – eller bare til en skål friske jordbær (evt. drysset med lidt peber og frisk mynte…).

×