CHATEAU DU DOMAINE DE L’EGLISE Pomerol

Distrikt

Pomerol. Læs mere om distriktet

Producent

Ch. du Domaine de l'Eglise. Læs mere om producenten

Om produktet

2018 bød på et regnfuldt forår i Pomerol og St. Emilion, noget som forsinkede knopskydningen på planterne, men samtidig gav gode vandreserver i dybden. Derefter kom der masser af sol, som gav perfekte forhold under blomstring, frugt-dannelse og modning. Høsten... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 37,50

Alkohol % 14,00

Nr 05203011821

EAN Nr 05203011821

Druer 5% Cabernet Franc 95% Merlot

Lagring 16 mdr. på franske træfade (225 l., 60% nye).

Scoreplads

James Suckling94
Decanter 100 skala93
The Wine Cellar Insider, Jeff Leve93
Vinous Antonio Galloni92

Distrikt

Pomerol. Læs mere om distriktet

Producent

Ch. du Domaine de l'Eglise. Læs mere om producenten

Mere om produktet

2018 bød på et regnfuldt forår i Pomerol og St. Emilion, noget som forsinkede knopskydningen på planterne, men samtidig gav gode vandreserver i dybden. Derefter kom der masser af sol, som gav perfekte forhold under blomstring, frugt-dannelse og modning. Høsten endte med at være en af de tidligste for området, med druer som havde en perfekt sukker-syre balance og fantastiske aromaer. 2018 betragtes derfor allerede som en af de bedste og mest klassiske årgange for Pomerol og nabodistriktet St. Emilion.

Sammensætningen i vinmarkerne på Château du Domaine de l’Eglise er også den, man finder i årgang 2018 med 95% Merlot og 5% Cabernet Franc. Gæringen foregik i temperaturregulerede ståltanke, og efter en malolaktisk gæring blev vinen modnet i 16 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye.

2018 har en mørk, intens rubinrød farve. I duften byder vinen på en god kompleksitet og frugtsødme, med Pomerols klassiske velour og charme. Her finder man nuancer af brombær, mørk chokolade, tobak og sort peber. Smagen er meget kødfuld med koncentration, dybde og kompleksitet. Med lidt iltning i glasset kommer vinens mere delikate toner og harmoni frem, og den slutter med Pomerols klassiske lange, bløde og meget elegante stil. Server Château du Domaine de l’Eglise til vildtretter med tyttebær eller ribs, til grillet kalv, okse eller lammekød og til modne hvid- eller rødskimmeloste.

×