CHATEAU DE SELLE ØKO Rose Côtes de Provence, Domaines Ott

Distrikt

Cotes de Provence. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Om produktet

Château de Selle ligger i Taradeau nær Draguignan i Côtes de Provence i et højtbeliggende område, hvor undergrunden består af 40-50% sten (sandsten, kalk, gips, småsten) samt rødt ler og mergel. Et særligt mikroklima i området giver milde vintre og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01125332235

EAN Nr 3383690002484

Druer 25% Cinsault 58% Grenache 7% Mourvedre 10% Syrah

Lagring Få mdr. på brugte træfade.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Cotes de Provence. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Château de Selle ligger i Taradeau nær Draguignan i Côtes de Provence i et højtbeliggende område, hvor undergrunden består af 40-50% sten (sandsten, kalk, gips, småsten) samt rødt ler og mergel. Et særligt mikroklima i området giver milde vintre og tidligt forår samt somre med mange soltimer. Markerne er indrettede som terrasser, der tillader ensartede dyrkningsforhold på ejendommen og som sikrer gode vandreserver. Vinstokkene dækker ca. halvdelen af ejendommens 140 ha. vinmarker og er i gennemsnittet ca. 25 år gamle og fordeler sig mellem Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Syrah og Mourvèdre. Alt dette giver meget aromatiske, komplekse, mineralske og samtidigt meget elegante vine.

Som altid hos Domaines Ott er druerne til denne rosévin håndplukkede og gennemgår en dobbelt selektering, dels når de plukkes, dels når de ankommer til kælderen. Druerne bliver presset ved lavt tryk og gæres derefter i temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i nogle få måneder på store, brugte træfade (12-20 hl.).

Druesammensætningen for Rosé fra Château de Selle varierer efter årgang, men består normalt hovedsageligt af Grenache (ca. 58-65%), Cinsault (20-25%), Syrah (7-10%%) og Mourvèdre. I duften finder man friske, frugtrige toner af grape og ferskner. Smagen er kødfuld og let krydret med nuancer af abrikoser og røde kirsebær. Vinens fyldige og friske stil vil passe meget godt med kammuslinger i sauce, røget laks, svine- og kalvekød i lyse saucer samt til fjerkræ. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den optimale temperatur.

×