På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau de Pez. Læs mere om producenten

Om produktet

På Château de Pez foretages høsten manuelt, og hver drue vinificeres for sig. Gæringen varer i 3 uger efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Gæringen foretages... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01903111435

EAN Nr 3114080001141

Druer 56% Cabernet Sauvignon 41% Merlot 3% Petit Verdot

Lagring 15-18 mdr. på franske barriques (225l. - 40% nye).

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni93
James Suckling92
Guide Gault Millau (F)16
Bettane & Desseauve16

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau de Pez. Læs mere om producenten

Mere om produktet

På Château de Pez foretages høsten manuelt, og hver drue vinificeres for sig. Gæringen varer i 3 uger efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Gæringen foretages i for Médoc klassiske gæringskar af træ. Derpå foretages ”assemblage”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen bliver derefter modnet 15-18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye.

Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften kommer fint frem med lidt iltning med nuancer af kakao, solbær, blåbær og brombær. I smagen virker vinen først ret aromatisk, frugtrig og umiddelbar, men ret hurtigt udvikler dybden og kompleksiteten sig i vinen. Det er en vin, der fortjener at blive gemt i nogle år for at give fuldt udbytte. Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.

×