CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Pez. Læs mere om producenten
Om produktet
På Château de Pez foretages høsten manuelt, og hver drue vinificeres for sig. Gæringen varer i 3 uger efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Gæringen foretages... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Pez. Læs mere om producenten
Mere om produktet
På Château de Pez foretages høsten manuelt, og hver drue vinificeres for sig. Gæringen varer i 3 uger efterfulgt af en malolaktisk gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Gæringen foretages i for Médoc klassiske gæringskar af træ. Derpå foretages ”assemblage”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Vinen bliver derefter modnet 15-18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye.
Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften kommer fint frem med lidt iltning med nuancer af kakao, solbær, blåbær og brombær. I smagen virker vinen først ret aromatisk, frugtrig og umiddelbar, men ret hurtigt udvikler dybden og kompleksiteten sig i vinen. Det er en vin, der fortjener at blive gemt i nogle år for at give fuldt udbytte. Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.