CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe Wooden Case, Trækasse
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Pez. Læs mere om producenten
Om produktet
Håndplukningen af Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc foregår separat for hver parcel ved optimal modning. De separate gæringer foregår på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Pez. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Håndplukningen af Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc foregår separat for hver parcel ved optimal modning. De separate gæringer foregår på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring, og bliver derefter modnet i 12 måneder (kan variere efter årgangen) på franske barriques af 225 l., hvoraf 35-50% er nye. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon (normalt 51-62%).
Vinen fra Château de Pez har en meget dyb, blank rubinrød farve. Duften er både charmerende og dyb, med nuancer af iris, ribs, brombær, lakrids og lys tobak. Smagen er meget indtagende og velouragtig, med toner af syltede bær (bl.a. hindbær). I vinens ungdom er tanninen normalt stadig ret fremme, men man fornemmer en god struktur og især en god frugtkoncentration, som vil sikre en god udvikling med årene. De delikate toner, som charmerer i vinens ungdom, vil uden tvivl give en fantastisk harmoni med alderen.
Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.