CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau de Pez. Læs mere om producenten

Om produktet

2019 startede med en mild og tør vinter, men en efterfølgende kølig periode forsinkede væksten, så blomstringen foregik på det normale tidspunkt fra ultimo maj og primo juni. Derefter var sommeren ekstrem solrig og tør, med kølige nætter, og gav... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 3

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,00

Nr 01903111945

Druer 2% Cabernet Franc 44% Cabernet Sauvignon 51% Merlot 3% Petit Verdot

Lagring 15-18 mdr. på franske barriques (225l. - 40% nye).

Scoreplads

The Wine Cellar Insider, Jeff Leve93

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau de Pez. Læs mere om producenten

Mere om produktet

2019 startede med en mild og tør vinter, men en efterfølgende kølig periode forsinkede væksten, så blomstringen foregik på det normale tidspunkt fra ultimo maj og primo juni. Derefter var sommeren ekstrem solrig og tør, med kølige nætter, og gav vine med både nerve, fylde, mineralitet, harmoni og stor elegance. En super-årgang for Château de Pez, som man med fordel kan “glemme” lidt i kælderen.

Høsten foregik manuelt, med Merlot fra 17. september og senere Cabernet-druerne og Petit Verdot, som var optimalt modne omkring 7. oktober. I 2019 foretog man de separate gæringer på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgik derefter en malolaktisk gæring. Vinen er modnet i 12 måneder på franske barriques af 225 l., hvoraf 35% var nye. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon (56%).

Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften for 2019 er både charmerende og dyb, men nuancer af iris, ribs, brombær, lakrids og lys tobak. Smagen er meget indtagende og velouragtig, med toner af syltede bær (bl.a. hindbær). I sin ungdom er tanninen stadig ret fremme, men man fornemmer en god struktur og især en god frugtkoncentration, som vil sikre en god udvikling med årene. De delikate toner, som allerede nu charmerer i vinen, vil uden tvivl give en fantastisk harmoni med alderen. Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.

×