2nd PEZ – 2. VIN CHATEAU DE PEZ Saint-Estèphe Trækasse
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Pez. Læs mere om producenten
Om produktet
2nd Pez er Château de Pez’ såkaldte 2. vin, som i nogle årgange sammensættes af vine, der frasorteres under sammenstikningen af 1. vinen. Vinen får derfor i princippet samme behandling som storbroderen under høsten og vinificeringen. Håndplukningen af Cabernet Sauvignon,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Pez. Læs mere om producenten
Mere om produktet
2nd Pez er Château de Pez’ såkaldte 2. vin, som i nogle årgange sammensættes af vine, der frasorteres under sammenstikningen af 1. vinen. Vinen får derfor i princippet samme behandling som storbroderen under høsten og vinificeringen. Håndplukningen af Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc foregår separat for hver parcel ved optimal modning. De separate gæringer foregår på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring, og bliver derefter modnet i 12 måneder (kan variere efter årgangen) på franske barriques af 225 l., hvoraf 35-50% er nye. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon (normalt 51-62%). Det er under denne proces man evt. laver 2nd Pez.
2nd Pez er faktisk lige til at nyde i sin ungdom. Duften er åben og umiddelbar med toner af roser, violer og hindbær. Sødmefuldheden i næsen varsler om god velour og rundhed i smagen, men vinen har også en forbavsende kødfuldhed og kompleksitet. Her finder man masser af lækre frugtnuancer af skovbær, kirsebær og hindbær. Eftersmagen er præcis og tanninrig. En appetitvækkende Saint-Estèphe! Prøv den sammen med retter med kalv, lam, vildt eller okse, men også til hvidskimmeloste.