Østjysk Vinforsyning er nomineret til Årets SMV 2025, hvor Esben er i finalen i kategorien Årets ESG Frontrunner!
Se finalevideoen og stem på Esben her: Finalister – Årets SMV | Hylder ildsjælene bag resultaterne
Afstemningen er åben fra 23. april – 8. maj 2025
x

2nd PEZ – 2. VIN CHATEAU DE PEZ Saint-Estèphe Trækasse

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau de Pez. Læs mere om producenten

Om produktet

2nd Pez er Château de Pez’ såkaldte 2. vin, som i nogle årgange sammensættes af vine, der frasorteres under sammenstikningen af 1. vinen. Vinen får derfor i princippet samme behandling som storbroderen under høsten og vinificeringen. Håndplukningen af Cabernet Sauvignon,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01903512035

EAN Nr 3114080005200

Druer 58% Cabernet Sauvignon 38% Merlot 4% Petit Verdot

Lagring 12 mdr på franske fade, 35% nye

Respekt Ja

Distrikt

Saint-Estèphe. Læs mere om distriktet

Producent

Chateau de Pez. Læs mere om producenten

Mere om produktet

2nd Pez er Château de Pez’ såkaldte 2. vin, som i nogle årgange sammensættes af vine, der frasorteres under sammenstikningen af 1. vinen. Vinen får derfor i princippet samme behandling som storbroderen under høsten og vinificeringen. Håndplukningen af Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc foregår separat for hver parcel ved optimal modning. De separate gæringer foregår på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring, og bliver derefter modnet i 12 måneder (kan variere efter årgangen) på franske barriques af 225 l., hvoraf 35-50% er nye. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon (normalt 51-62%). Det er under denne proces man evt. laver 2nd Pez.

2nd Pez er faktisk lige til at nyde i sin ungdom. Duften er åben og umiddelbar med toner af roser, violer og hindbær. Sødmefuldheden i næsen varsler om god velour og rundhed i smagen, men vinen har også en forbavsende kødfuldhed og kompleksitet. Her finder man masser af lækre frugtnuancer af skovbær, kirsebær og hindbær. Eftersmagen er præcis og tanninrig. En appetitvækkende Saint-Estèphe! Prøv den sammen med retter med kalv, lam, vildt eller okse, men også til hvidskimmeloste.

×