CHASSAGNE-MONTRACHET BLANC, Jean-Baptiste Jessiaume

Distrikt

Chassagne Montrachet. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten

Om produktet

Jean-Baptiste Jessiaume henter Chardonnay-druerne til denne vin på en parcel med 0,80 ha. med en klassisk ler- og kalkholdig undergrund. Høsten foregår manuelt, og druerne presses direkte efter ankomsten til kælderen, uden afstilkning. Efter en kort bundfældning bliver mosten overført... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03711121935

EAN Nr 3530220035614

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. på træfade (228 l., 10-15% nye)

Distrikt

Chassagne Montrachet. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Jean-Baptiste Jessiaume henter Chardonnay-druerne til denne vin på en parcel med 0,80 ha. med en klassisk ler- og kalkholdig undergrund. Høsten foregår manuelt, og druerne presses direkte efter ankomsten til kælderen, uden afstilkning. Efter en kort bundfældning bliver mosten overført til store fade, hvor en spontan, langsom gæring finder sted. Til sidst er vinen modnet i 12 måneder på klassiske fade af 228 l., hvoraf de 10-15% er nye.

2019 er stadig en smule lukket i sin ungdom (smagt september 21), men udvikler sig ganske flot med lidt iltning. Den udvikler flotte, friske og en smule eksotiske nuancer af hvide ferskner, passionsfrugt, mandler og krydderurter. Smagen er frugtrig, kødfuld og struktureret og afslører et godt modningspotentiale.

Vinen slutter tør, mineralsk og en smule saltet – en karakter, som straks fører tanken hen mod fx østers og skaldyr. Kan også serveres til fisk eller lyst kød. Serveres i store glas (og ikke for koldt)!

×