CHASSAGNE MONTRACHET 1. CRU MORGEOTS ROUGE Domaine Philippe Bouzereau

Distrikt

Chassagne Montrachet. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine Philippe Bouzereau ejer en lille parcel, ”Les Brussonnes”, i 1. Cru-vinmarken Les Morgeots, som ligger i den sydlige del af distriktet Chassagne-Montrachet. Parcellens dybe mergel- og siltholdige undergrund egner sig perfekt til produktion af rødvine, og forklarer, at den... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03830612135

EAN Nr 3701151701606

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på franske træfade af 228 l. og 310 l.

Respekt Ja

Distrikt

Chassagne Montrachet. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine Philippe Bouzereau ejer en lille parcel, ”Les Brussonnes”, i 1. Cru-vinmarken Les Morgeots, som ligger i den sydlige del af distriktet Chassagne-Montrachet. Parcellens dybe mergel- og siltholdige undergrund egner sig perfekt til produktion af rødvine, og forklarer, at den i 1970’erne blev beplantet med Pinot Noir. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har Philippe Bouzereau dyrket sine marker efter økologiske principper, og fra og med årgang 2022 er Chassagne-Montrachet 1. Cru Morgeot Rouge økologisk certificeret.

Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på to franske træfade, den ene på 228 l. og den anden på 310 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret og ganske let filtreret for at bevare frugten og finessen.

Vinen har et flot, blank rubinrød farve. Duften er frugtig og intens, med nuancer af mørke kirsebær, solbær og blåbær samt milde krydderier. Smagen er sprød og frugtig hele vejen igennem, med god balance mellem frugtighed, struktur, kraft og velour. Opholdet på træfad fornemmes en smule sidst i munden. Det er frugtkarakteren og finessen, som vinder. Server den til både lette og kraftige kødretter (fuglevildt, kalv, kalv eller lam), eller til oste.

×