CHASSAGNE MONTRACHET 1. CRU MORGEOTS Domaine Philippe Bouzereau

Distrikt

Chassagne Montrachet. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Om produktet

Chassagne-Montrachet "Morgeots" Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel på 0,19 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn. Vinstokkene er plantet i 1950, og den ret dybe, rødlige jordbund består primært af ler, kalk og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 03830621535

EAN Nr 3701151700289

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. på træfade (20% nye) + 3 mdr. på stål.

Respekt Ja

Distrikt

Chassagne Montrachet. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chassagne-Montrachet “Morgeots” Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel på 0,19 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn. Vinstokkene er plantet i 1950, og den ret dybe, rødlige jordbund består primært af ler, kalk og muld. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.

Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.

Vinen har et flot, gyldent skær i farven. I duften er vinen ret åben med en flot balance mellem finesse, bid og kompleksitet. Den byder på nuancer af hvide, vilde blomster, citrusfrugter, men også mere eksotiske, smørrede toner af honning, mango og en smule vanilje. Smagen er både frugtrig og struktureret, med god mineralitet og samtidig friskhed i eftersmagen.

Vinen vil være en god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrskreationer – fx laks eller hummer. Prøv den også til en god gedeost eller en af Bourgognes ostespecialiteter. Chassagne-Montrachet fortjener lidt iltning på karaffel før servering, da vinens storhed på denne måde vil blive yderligere fremhævet.

×