CHARMES CHAMBERTIN, GRAND CRU Lupe-Cholet

Distrikt

Charmes Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Lupé-Cholet og moderselskabet Albert Bichot ejer flere parceller i Gevrey-Chambertin og blandt disse også nogle få på Grand Cru-marken Charmes-Chambertin. Her giver det høje kalkindhold i jorden mere delikate og charmerende vine, som er kendetegnet for netop denne mark-appellation. Som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03907512035

EAN Nr 3296312121008

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på franske træfade (228 l., 50-70% nye).

Distrikt

Charmes Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Lupé-Cholet og moderselskabet Albert Bichot ejer flere parceller i Gevrey-Chambertin og blandt disse også nogle få på Grand Cru-marken Charmes-Chambertin. Her giver det høje kalkindhold i jorden mere delikate og charmerende vine, som er kendetegnet for netop denne mark-appellation. Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 12 kg., en lang gæring i åbne, koniske gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Vinen er modnet i 18 måneder på 228 l. fade (50-70% nye, alt efter årgang) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet. Løbende omrøringer (”batonnage”) sikrer en god stimulering af ”lie” (bundfald), hvilket giver vinen mere karakter og friskhed.

Charmes-Chambertin fra Lupé-Cholet har en flot, dyb, rubinrød farve. I både duft og smag har den en fantastisk harmoni mellem en intens sødmefyldt og fed frugt og delikate, friske og charmerende toner, som gør den utrolig levende og kompleks. Vinen har et stort potentiale og lever fuldt ud op til sin appellation!

Vinen kan drikkes til lamme-, okse- eller kalvekød, fuglevildt, vildt eller til ikke alt for kraftige oste. Serveringstemperatur: Ca. 17°. Husk at bruge store glas til en Bourgogne i denne klasse!

×