CHARMES CHAMBERTIN Grand Cru, Edouard Delaunay

Distrikt

Charmes Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Edouard Delaunay henter druerne til denne vin på to parceller i Charmes og Mazoyères, i den sydlige del af kommunen. Den første parcel er beplantet med 80 år gamle vinstokke, som vokser på et tyndt lag af småsten og ler... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 03607411735

EAN Nr 3701338000003

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på træfade af 228 l. (2/3 nye).

Distrikt

Charmes Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Edouard Delaunay henter druerne til denne vin på to parceller i Charmes og Mazoyères, i den sydlige del af kommunen. Den første parcel er beplantet med 80 år gamle vinstokke, som vokser på et tyndt lag af småsten og ler på en undergrund af ren klippe, hvor vinene altid bliver kødfulde og strukturerede. Den anden parcel er beplantet med 15-50 år gamle vinstokke på en kalkholdig undergrund, hvor man opnår delikate og mineralske vine. Blandingen af de to vine giver en meget harmonisk balance mellem styrke og finesse.

Klaserne bliver høstet manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen, hvor de yderligere sorteres og afstilkes. Gæringen starter langsomt, da man kun anvender druernes egne gærceller. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet med sit ”lie” (på bærmen) i 18 måneder på 2/3 nye klassiske Bourgogne-fade (228 l., mellem-ristet).

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Den har både lidt kølige nuancer af mynte og krydderurter, men også mere sødmefulde frugttoner af modne hindbær, jordbær, hyldebær og brombær. Smagen er meget kompleks, med god velour og eksotiske nuancer af krydderier (kanel, ingefær, anis), men også en fast tannin i eftersmagen, som løfter vinen godt og sikrer et godt modningspotentiale. Den har både styrke og charme! Den fortjener en iltning på karaffel inden servering. Brug den fx til fuglevildt, kalv, okse eller råvildt.

×