CHARMES CHAMBERTIN GRAND CRU Domaine Huguenot

Distrikt

Charmes Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Huguenot. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne fra Charmes-Chambertin ankommer i små kasser til kælderen og selekteres på et sorteringsbord. Afstilkningsprocenten kan variere efter årgang og modning. Druerne bliver overført til gæringstanke ved brug af store beholdere (i stedet for maskine) for at undgå masning og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03808911735

EAN Nr 3379810078613

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-18 mnd. på træfade (228 l.)

Respekt Ja

Distrikt

Charmes Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Huguenot. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne fra Charmes-Chambertin ankommer i små kasser til kælderen og selekteres på et sorteringsbord. Afstilkningsprocenten kan variere efter årgang og modning. Druerne bliver overført til gæringstanke ved brug af store beholdere (i stedet for maskine) for at undgå masning og oxydering, og man gennemfører en kold skindmacerering i 7-10 dage for at trække så meget aroma, farve og smag som muligt, inden gæringen. Den alkoholiske gæring varer i ca. 15 dage, og vinen overføres derefter på fad, hvor man først foretager en malolaktisk gæring. Modningen varer i ca. 18 måneder, og andelen af nye fade varierer efter årgangen. Vinen overføres derefter til rustfrie ståltanke, hvor den afslutter modningen. Aftapningen foregår i foråret, andet år efter høsten. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper. Der produceres kun ca. 1.000 fl. Charmes-Chambertin på Domaine Huguenot.

Charmes-Chambertin fra Domaine Huguenot samler både finesse, frugtkarakter og kompleksitet. Duften er koncentreret og frisk med nuancer af modne, mørke bær og med bid til sidst. Smagen er kødfuld og fyldig, med lidt trækarakter i sin ungdom og med en frugtkoncentration, som hurtigt udvikler sig i glasset. Det er en meget vellavet vin, som sagtens kan tåle at blive gemt nogle år, men som ved lidt iltning på karaffel allerede giver meget fra sig. Det er dog finessen som vinder til sidst!

×