CHARDONNAY WHITEHALL Elgin, Neil Ellis

Distrikt

Elgin. Læs mere om distriktet

Producent

Neil Ellis. Læs mere om producenten

Om produktet

Whitehall laves på 100% egne Chardonnay-druer fra Elgin. Vinmarkerne ligger på sydvendte skråninger (som er den kølig side), på en sandsten- og kvartsholdig undergrund, som giver sprøde og meget elegante vine. Druerne presses på en lodrette Champagne-presse og kun den... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06508322135

EAN Nr 6002462000899

Druer 100% Chardonnay

Lagring 9 mdr. på franske træfade (228 l., 30% nye).

Distrikt

Elgin. Læs mere om distriktet

Producent

Neil Ellis. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Whitehall laves på 100% egne Chardonnay-druer fra Elgin. Vinmarkerne ligger på sydvendte skråninger (som er den kølig side), på en sandsten- og kvartsholdig undergrund, som giver sprøde og meget elegante vine. Druerne presses på en lodrette Champagne-presse og kun den første presning bruges til denne vin. Mosten gæres udelukkende på træfade (228 l.), hvoraf de 30% er nye og resten 1-2 år gamle. Ca 20% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring og den sammenstukne vin modnes derefter i 9 måneder på de franske fade man brugte til gæringen.

I duften finder man eksotiske toner af vanilje og tropiske frugter samt nuancer af lime, nektariner og hvide ferskner. I smagen er vinen sprød, frisk og elegant, og man fornemmer samtidig en god frugtsødme. Vinen slutter med en god fedme og friskhed samt med charmerende grønne toner. Det er en Chardonnay med bid, som vil være en god ledsager til fisk eller skaldyr, til pasta- eller risottoretter med lyst kød.

×