CHARDONNAY TROCKEN Weingut Geils, Rheinhessen

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er lavet på 100% Chardonnay-druer fra parceller i Bermersheim og Dahlsheim med en undergrund af kalkmergel og løss. Chardonnay-vinene herfra har en god balance mellem finesse, styrke og fedme. Gæringen foregår på store, neutrale træfade, og vinen bliver derefter... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00308022235

EAN Nr 4260385260826

Druer 100% Chardonnay

Lagring 6 mdr. på 80% ståltanke og 20% træfade.

Skruelåg Ja

Distrikt

Rheinhessen. Læs mere om distriktet

Producent

weingut-rudolf-geil. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er lavet på 100% Chardonnay-druer fra parceller i Bermersheim og Dahlsheim med en undergrund af kalkmergel og løss. Chardonnay-vinene herfra har en god balance mellem finesse, styrke og fedme.

Gæringen foregår på store, neutrale træfade, og vinen bliver derefter modnet i 6 måneder “sur lie” med 80% på mindre ståltanke og 20% på ældre barriques. For selv om Chardonnay-druen normalt “elsker” træ, skal man være opmærksom på at bevare druesortens naturlige frugtkarakter og finesse. Samtidigt giver opholdet på træet større kompleksitet. Vinen aftappes med en ganske let filtrering.

Chardonnay Trocken fra Weingut Geils har en aromatisk, umiddelbar duft, med klassiske nuancer af citrusfrugt, akacieblomst og en smule fersken. Tørheden og de let eksotiske toner smelter godt sammen. En meget let trækarakter i eftersmagen giver en god fylde sammen med friskheden.

Server den til skaldyr og fiskeretter, gerne med et asiatisk præg.

×