Østjysk Vinforsyning er nomineret til Årets SMV 2025, hvor Esben er i finalen i kategorien Årets ESG Frontrunner!
Se finalevideoen og stem på Esben her: Finalister – Årets SMV | Hylder ildsjælene bag resultaterne

Afstemningen er åben fra 23. april – 8. maj 2025

x

CHARDONNAY Simonsig, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Det var Simonsig, som første gang i 1978 aftappede en vin lavet på Chardonnay. Siden har man efterhånden fundet de rigtige kloner og parceller, som egner sig bedst til den stil Chardonnay, man gerne vil producere. Efter presning af de... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 06500322135

Druer 100% Chardonnay

Lagring 11 mdr. på franske egetræsfade. 32% på nye fade

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Simonsig Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det var Simonsig, som første gang i 1978 aftappede en vin lavet på Chardonnay. Siden har man efterhånden fundet de rigtige kloner og parceller, som egner sig bedst til den stil Chardonnay, man gerne vil producere. Efter presning af de optimalt modne druer bliver mosten gæret på ståltanke. Vinen modnes derefter i 11 mdr. på franske træfade hvoraf de 32% er nye og de andre 1-2 år gamle. Den del af vinen som modnes på nye fade gennemgår også en malolaktisk gæring for at give mere fylde og kompleksitet.

Vinens farve er sart strågylden. I duften mødes man alle Chardonnaydruens fortræffeligheder. Her finder man citrustoner, lime og appelsinskal, men også mere eksotiske toner som muskatnød, krydret vanilje og hasselnødder. Alle disse indtryk videreføres på fineste vis i smagen, hvor vinen viser sin renhed og elegance. Simonsigs Chardonnay har i flere år markeret sig som noget af det absolut bedste Chardonnay, der fremstilles i Sydafrika. Prøv den til de bedste fiske- og skaldyrskreationer – gerne med kraftige saucer eller fond, eller til kraftige oste f.eks. ged.

×