CHARDONNAY SERMINE DOC Langhe, Ca' del Baio, Piemonte - Vinforsyning

CHARDONNAY SERMINE DOC Langhe, Ca’ del Baio, Piemonte

Gruppe: Hvidvin

Land: Italien

Årgang: 2021

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 6 måneder på europæiske fade

Alkohol: 13,50

Respekt: Ja

Nr: 06016522135

EAN Nr: 8033140734186

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Ca del Baio. Læs mere om producenten

Om produktet

Det var allerede mellem 1985 og 1989, at man hos Ca’ del Baio plantede de første rækker Chardonnay i Treiso-området, og man var således blandt de første i området til at interessere sig for denne drue. Barbarescos kølige klima, en kalkholdig jordbund og en vestlig eksponering giver perfekte forhold til dyrkning af netop Chardonnay. Halvdelen af mosten er gæret på ståltanke og den anden halvdel i barriques af fransk eg. Efter overstået malolaktisk gæring, bliver vinen modnet i 6 mdr. på en europæiske træfade.

Chardonnay ”Sermine” har en flot, let gylden farve. Duften er åben og rig med fede, cremede toner i næsen, men ret hurtigt udvikler vinen mere sprøde og næsten grønlige nuancer, som gør den meget indbydende. I smagen finder man også en flot balance mellem de fyldige, fede nuancer og en god mineralitet og friskhed.

Vinen vil egne sig til hvide saucer, anvendt sammen med dampet fisk, ikke for voldsomme skaldyrsretter eller med kalv- eller fjerkræsretter. Den vil også være flot til friskpillede rejer, krebsehaler med lime eller citron.

×