CHARDONNAY SANS BARRIQUE Cape South Coast, Bouchard Finlayson
Distrikt
Cape South Coast. Læs mere om distriktet
Producent
Finlayson. Læs mere om producenten
Om produktet
Chardonnay ”Sans Barrique” er, som navnet antyder, udelukkende vinificeret på ståltanke, uden brug af træfade. Dette for at bevare vinens sarte og aromatiske karakter, som primært skyldes druernes oprindelse. Chardonnay-druerne til denne vin hentes nemlig på to bestemte parceller: Den... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Cape South Coast. Læs mere om distriktet
Producent
Finlayson. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Chardonnay ”Sans Barrique” er, som navnet antyder, udelukkende vinificeret på ståltanke, uden brug af træfade. Dette for at bevare vinens sarte og aromatiske karakter, som primært skyldes druernes oprindelse. Chardonnay-druerne til denne vin hentes nemlig på to bestemte parceller: Den ene højtbeliggende nær landsbyen Villiersdorp (Overberg) ved Elands Kloo bjergene, med en undergrund af ler og sten, som altid giver meget aromatiske og delikate vine. Den anden parcel ligger i dalen nær vingården og kysten, og her produceres meget frugtrige og komplekse druer, der normalt vinificeres på fad. Sammensætningen af de to oprindelser giver en fantastisk harmoni.
Druerne plukkes på forskellige tidspunkter og vinificeres derfor separat. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke med druernes naturlige gærceller, og vinene bliver derefter kort modnet på deres ”lie” (bundfald) i samme type ståltanke. Alt dette sikrer friskhed, sprødhed og fylde. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapning.
Chardonnay ”Sans Barrique” har en blank, lysgylden farve. Duften er meget umiddelbar, med klingende aromaer af stikkelsbær, citrusfrugter og hvide ferskner. I smagen er den tør med en god velour – dog mere i den sprøde end i den fede stil. Det er en meget appetitvækkende vin, med god mineralitet og en fantastisk ren eftersmag. En perfekt vin til skaldyrs- og fiskeretter, vegetar- og gratinerede retter.