CHARDONNAY RIED LORES ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på vinmarken Ried Lores (4 ha.) i Tattendorf, tæt på de marker, hvor man normalt henter rødvinsdruer. Det er områdets køligste vinmark, og sammen med en særpræget undergrund af kalkaflejringer i dybden, og lag af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 00405322035

EAN Nr 9120001624096

Druer 100% Chardonnay

Lagring 10 mdr. i træfade af 225 og 700 l. (50% nye)

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på vinmarken Ried Lores (4 ha.) i Tattendorf, tæt på de marker, hvor man normalt henter rødvinsdruer. Det er områdets køligste vinmark, og sammen med en særpræget undergrund af kalkaflejringer i dybden, og lag af næringsrigt sort vulkanjord i overfladen, giver det perfekte dyrkningsforhold til Chardonnay og i øvrigt også til Sauvignon Blanc. De 25-35 år gamle vinstokke på marken giver Chardonnay-vine med en ideel balance mellem styrke, elegance og struktur.

Efter en selektiv håndplukning presses druerne i hele klaser straks efter ankomsten til kælderen, og mosten føres direkte i træfade af 225 og 700 l. (50% nye), hvor en spontan gæring starter (med druernes egne gærceller). Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning i 10 måneder i de samme fade, med løbende omrøring.

Vinen har Chardonnays klassiske sprøde, elegante toner i både duft og smag, men også druesortens typiske let-eksotiske og cremede karakter. Man fornemmer terroir’ens kølige stil og en tørhed og mineralitet, som gør vinen perfekt til gastronomien.

Matcher skaldyrs- eller fiskeretter (ikke mindst cremede supper), men også retter med lyst kød eller retter med grillede eller stegte grønsager.

×