CHARDONNAY RESERVE Oregon, Lemelson Vineyards

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne (Kloner Dijon 76 og 95) til denne Reserve kommer dels fra en lille parcel i det sydvestlige hjørne af den økologiskdyrkede vinmark Johnson Vineyard i Yamhill-Carlton AVA, dels fra den økologiskdyrkede Chesnut Hill-vinmark i Chehalem Mountain AVA, begge subdistrikter... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05401422135

EAN Nr 895315000179

Druer 100% Chardonnay

Lagring 15 mdr. på franske træfade (25%)

Respekt Ja

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay-druerne (Kloner Dijon 76 og 95) til denne Reserve kommer dels fra en lille parcel i det sydvestlige hjørne af den økologiskdyrkede vinmark Johnson Vineyard i Yamhill-Carlton AVA, dels fra den økologiskdyrkede Chesnut Hill-vinmark i Chehalem Mountain AVA, begge subdistrikter i Willamette Valley. De to meget forskellige jordbundstyper – aflejringsjord for Johnson Vineyard og vulkansk jord i 275 m.o.h. for Chesnut Hill – giver mulighed for en god sammensætning og harmoni.

I 2017 foregik høsten fra 27. september til 5. oktober. Druerne blev presset i hele klaser straks efter ankomsten til kælderen, og mosten er 100% gæret på træfade med druernes egen vildgær. Efter en malolaktisk gæring er vinen modnet ”on lees” i 15 måneder på franske træfade (228 l., 25% nye). Aftapningen foregår efter sammenstikningen af vinene fra de to vinmarker med en naturlig bundfældning, og uden filtrering. Vinen er certificeret økologisk af ”Oregon Tilth”/OTCO.

Vinen har en klassisk ”cool climate” stil med duftnuancer af kamille- og lindeblomst, citrusskal, ferskner og en smule ingefær. I smagen genfinder man straks toner af citrusfrugter og blomster, men der udvikler sig også mere eksotiske (og alligevel ret sarte) nuancer af hasselnødder, kanel, crème brûlée og hvidt peber. Vinen slutter med en meget lang og delikat, frisk aroma. Server den til skaldyr og fisk eller til lyst kød. Prøv den også til salater med gedeost eller til ost-gratinerede retter.

×