CHARDONNAY Maison de La Villette

Distrikt

Vin de France. Læs mere om distriktet

Producent

Maison De La Villette. Læs mere om producenten

Om produktet

Maison de la Villettes Chardonnay er lavet på 100% Chardonnay-druer fra marker, dels på kølige, nordlige skråninger ved Pyrenæerne i Sydvestfrankrig, dels ved Middelhavets kyst, længere mod øst, hvor klimaet er varmere. De to oprindelser giver en god harmoni i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01200322235

EAN Nr 3525490025311

Druer 100% Chardonnay

Lagring 10 mdr. på ståltanke.

Skruelåg Ja

Distrikt

Vin de France. Læs mere om distriktet

Producent

Maison De La Villette. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Maison de la Villettes Chardonnay er lavet på 100% Chardonnay-druer fra marker, dels på kølige, nordlige skråninger ved Pyrenæerne i Sydvestfrankrig, dels ved Middelhavets kyst, længere mod øst, hvor klimaet er varmere. De to oprindelser giver en god harmoni i stilen.

Den forholdsvis korte (10-12 dage) gæring foregår på en kombination af brugte franske og amerikanske træfade. Kun ca. halvdelen af blandingen gennemgår en malolaktisk gæring, dette for at bevare en del af vinens naturlig syre og bid. Derefter bliver vinen modnet i 10 måneder med sit “lie” (bundfald) på ståltanke. Det er de umiddelbare, aromatiske og sprøde nuancer, man prioriterer i denne vin.

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er umiddelbar og aromatisk, med god friskhed og lækre toner af citrusfrugter, hvide blomster og grønne pærer i duften. Smagen er tør, en smule saltet, med god mineralitet og sprødhed samt lækre eksotiske toner i eftersmagen, med diskrete nuancer af vanilje og ristede nødder. Der er god balance mellem friskhed og fedme. Serveres til skaldyr- og fiskeretter eller til lyst kød.

×