CHARDONNAY GUMPOLDSKIRCHEN ØKO Thermenregion, Johanneshof Reinisch

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på ejendommens syd- og sydøstvendte, økologiskdyrkede vinmarker omkring Gumpoldskirchen og i Pfaffstätten, i en højde på ca. 300-400 m., med vinstokke, som er mellem 10 og 35 år gamle. Undergrunden her indeholder en del kalkaflejringer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 00404622335

EAN Nr 9120001620487

Druer 100% Chardonnay

Lagring 4 mdr. på tank (70%) og store træfade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Thermenregion (Weinbaugebiet). Læs mere om distriktet

Producent

Johanneshof Reinisch. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på ejendommens syd- og sydøstvendte, økologiskdyrkede vinmarker omkring Gumpoldskirchen og i Pfaffstätten, i en højde på ca. 300-400 m., med vinstokke, som er mellem 10 og 35 år gamle. Undergrunden her indeholder en del kalkaflejringer i dybden, men også rigere lag med brunt, ler-/muldjord, som i mange år har givet fremragende resultater for netop hvide druesorter som Rotgipfler, Zierfandler og Chardonnay.

Efter en selektiv håndplukning presses druerne i hele klaser straks efter ankomsten til kælderen. 70% af mosten føres direkte til gæring i ståltanke for at prioritere friskheden og renheden i vinen, mens de resterende 30% gæres på store, ældre træfade, som giver mere dybde og kompleksitet. I begge tilfælde laver man en spontan gæring (med druernes egne gærceller), efterfulgt af en malolaktisk gæring og en modning i 4 måneder i de samme beholdere, med løbende omrøring. Vinen bliver sammenstukket umiddelbart inden aftapning.

Vinen har Chardonnays klassiske tørre, elegante toner i både duft og smag, men også druesortens typiske let-eksotiske og cremede karakter. Kombinationen af gæringen og modningen på både ståltank og træfade giver en fin harmoni mellem umiddelbarhed og frugtkarakter samt dybere og mere intense, kødfulde toner. Perfekt til skaldyrs- eller fiskeretter, pastaretter, men også retter med lyst kød eller retter med grillede eller stegte grønsager.

×