CHARDONNAY Baden, Shelter Winery

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Shelter Winery. Læs mere om producenten

Om produktet

Shelters nye parcel (0,45 ha.) med Chardonnay blev plantet i 2009 i Kenzingen (Hummelberg), på en vinmark som tidligere hed Burgbrunnen. To forskellige Chardonnay-kloner er anvendt: Den ene fra Geisenheim og den anden fra Freiburg. Begge giver meget små, koncentrerede... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00340321435

EAN Nr 4260194160348

Druer 100% Chardonnay

Lagring

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Shelter Winery. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Shelters nye parcel (0,45 ha.) med Chardonnay blev plantet i 2009 i Kenzingen (Hummelberg), på en vinmark som tidligere hed Burgbrunnen. To forskellige Chardonnay-kloner er anvendt: Den ene fra Geisenheim og den anden fra Freiburg. Begge giver meget små, koncentrerede druer og et meget lille udbytte, ca. 30 hl./ha. 50% af druerne er afstilket og presset, mens de andre 50% presses med hele klaser. Halvdelen af mosten gennemgår en kold maceration natten over, mens den anden halvdel sættes til gæring med det samme. Gæringen foregår med druernes egen gær på brugte fade af 300 l. og 228 l. Efter 8 måneders modning på de samme fade foregår aftapningen uden klaring eller filtrering.

Det er finessen, elegancen og friskheden, som i dag karakteriserer vinen mest, med masser af sprøde nuancer af linde- og akacieblomst, citrusfrugter (lime, grape) og et lille touch af vanilje fra træfadene i duften. Smagen er meget harmonisk og præcis, mere sprød end fed, med en god mineralitet og en lang, charmerende og ren eftersmag, hvor træet er flot integreret. Den fornægter absolut ikke Shelters Winerys sædvanlige rene og delikate stil, man ellers finder i husets rødvine, lavet på Spätburgunder eller Pinot Noir. Serveres til fx skaldyr og fisk.

×